• تاريخ :
     ۱۳۹۸/۰۳/۲۶
استقرار 11 پایگاه فعال كنترل و ثبت فشار خون در شهرستان هندیجان

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان هندیجان، برنامه بسیج کنترل فشار خون با هدف تشخیص و کنترل این بیماری و افزایش سطح سلامت مردم، از 27 اردیبهشت همانند سراسر کشور در شهرستان هندیجان نیز  آغاز و تا 15 تیر ماه ادامه خواهد داشت.

مدیر شبکه بهداشت و درمان هندیجان در این رابطه عنوان کرد: طی سالهای گذشته سرمایه گذاری اصلی در عرصه سلامت، در ارتباط با درمان و عوارض ناشی از آن بوده و به عامل ایجاد کننده بیماری ها کمتر پرداخته شده است که خوشبختانه اکنون طرح بسیج ملی کنترل فشار خون اقدامی جدی برای عملی کردن شعار "پیشگیری بهتر از درمان است» میباشد.

دکتر احسان صفائی با اشاره به اینکه مرحله اطلاع رسانی این طرح از 27 اردیبهشت ماه آغاز و تا 17 خردادماه ادامه و فاز اجرایی آن از 17خرداد آغاز و تا 15 تیر ادامه خواهد داشت، افزود: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون برای نزدیک به 40 هزار نفر مردم شهرستان هندیجان با غربالگری افراد بالای 30 سال، زنان باردار و بیماران کلیوی اجرا می‌شود ، که به شکل جامع و گسترده ای در تمامی مراکز جامع خدمات سلامت، بیمارستان شهداء، خانه های بهداشت و پایگاههای سیار در حال اجرا میباشد.

وی با اعلام اینکه از سال 1367 شیوع پرفشاری خون در ایران حدود ۳ برابر شده است، اضافه کرد: براساس برآوردها، ۴۰ درصد از مردم کشور از بیماری فشار خون خود اطلاعی نداشته و  نیمی از افرادی هم که از فشار خون خود مطلع هستند، فشار خون خود را کنترل نکرده و به دنبال درمان نیستند.

وی ادامه داد: در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا مقرر شده فشارخون ۵۰ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال گرفته شود، هدف طرح شناسایی ده درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال است که مبتلا به پرفشاری خون میباشند، که در هندیجان نزدیک به 2 هزار نفر هستند که میبایست در این طرح شناسایی و مراقبت شوند.

دکتر صفایی بیان داشت: علاوه بر تمامی ملزومات و زیرساختهای مورد نیاز، 33 عدد فشار سنج عقربه ای استاندار و 9 عدد فشار سنج دیجیتال به همراه 7 عدد لب تاب و تبلت نیز خریداری شده و در اختیار کلیه پایگاهها قرار گرفته است. در هندیجان 7 پایگاه ثبت شده به همراه 4 پایگاه سیار در حال ثبت اطلاعات مراجعین میباشند. با این وجود تمامی مراکز جامع خدمات سلامت، خانه های بهداشت، بیمارستان شهداء و پایگاههای سیار، کار اندازه گیری فشار خون مراجعین را انجام میدهند. در ادامه و پس از شناسایی افراد مبتلا به فشار خون اقدامات درمانی و مراقبت دائمی آنان برای کنترل وضعیت بیماری، برای این افراد ادامه خواهد داشت .

مدیر شبکه بهداشت و درمان هندیجان در آخر با اشاره به نقش مهم اطلاع رسانی و حضور آگاهانه مردم در اجرای بهتر طرح در شهرستان گفت: تاکنون 34 درصد از جمعیت هدف شناسایی و مراقبت شده اند. برای اجرای کامل این بسیج ملی و رسیدن به شاخص مطلوب، همت همه مردم جهت مراجعه به پایگاهها نیاز است. این طرح، بسیج ملی کنترل فشار خون میباشد و ادارات و سازمانها نقش بسیار مهمی در اطلاع رسانی و اجرای هرچه بهتر این طرح دارند.

V5.5.2.0