عنوان : برگزاری جلسه فوری روسای ادارات درمورد طغیان اسهال خونی در شبكه بهداشت و درمان هندیجان
 ۱۳۹۷/۱۰/۱۰

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان هندیجان، یکشنبه 9 دی ماه سال جاری، جلسه فوری درمورد طغیان اسهال خونی شهرستان در شبکه بهداشت و درمان هندیجان با حضور دکتر احسان صفائی سرپرست شبکه بهداشت و درمان هندیجان، مهندس پرویز جوانمردی رئیس مرکز بهداشت شهرستان، مهندس حشم دار شهردار شهر هندیجان، مهندس آقایی رئیس اداره آبفا شهر هندیجان، مهندس شکاری رئیس آبفای روستایی شهرستان، آقای محسنی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان، خانم ندا توکلی سرپرست بیمارستان شهداء و سایر مسولین مرتبط با موضوع در سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان شهرستان برگزار شد.

در این جلسه اقدامات کنترلی و حفاظتی ضروری در جهت کنترل بیماری مورد بررسی قرار گرفت و اقداماتی ازجمله؛ برگزاری کلاسهای آموزشی با حضور مدرسین مرکز بهداشت شهرستان در مدارس هندیجان برای دانش آموزان و معلمان، پاکسازی لجن ته نشین شده  مخازن آب مدارس و ادارات و همچنین اطلاع رسانی به مردم در جهت پاکسازی مخازن آب خانگی، توزیع پفلت آموزشی بیماری در بین مردم شهر و روستاهای هندیجان، جهت اجرا مصوب شده اند.

دکتر صفائی در آغاز صحبتهای خود گزارش مختصری از اقدامات انجام شده ارائه داد و بیان داشت: بیماری اسهال خونی بیماری کاملا مرتبط با آب میباشد و در آب زندگی میکند بنابراین نظارت کاملی بر آب شرب و مصرفی شهرستان در حال انجام است. مراقبت بیماری توسط کارشناسان مرکز بهداشت حاکی از کنترل نسبی بیماری در شهرستان است، اما ماهیت بیماری به شکلی است که موارد تک گیر تا هفته های آینده رخ خواهد داد.

وی در این زمینه ادامه داد: نمونه های گرفته شده از آب لوله کشی نشاندهنده میزان مناسب کلر آب میباشد، اما نمونه های گرفته شده از آبفروشهای سطح شهر فاقد کلر مناسب میباشند. در این رابطه اقدام فوری انجام شده و کلر زنی به شکل مناسب در حال انجام است.

مهندس جوانمردی در رابطه با نتیجه بررسیهای اپیدمیولوژیک انجام گرفته اظهار داشت: بیماران در تمام مناطق شهر هندیجان پراکنش دارند. آزمایشات میکروبی بیماری انجام شده  در آزمایشگاه مرکز بهداشت استان، نوع میکروب را ای کلای تیپ سه معرفی کرده که یک میکروب مرتبط با آب آلوده میباشد، لذا با مشورتهای انجام شده با کارشناسان مرکز بهداشت استان سناریوی غالب در این طغیان را شکستگیهای متعدد لوله های آب در سطح شهر و نبود سیستم فاضلاب مناسب معرفی کردند که موجب تداخل آب شرب با فاضلاب گشته و موجب بیماری شده است.

وی ادامه داد: با توجه به نبود سیستم فاضلاب مناسب در شهر هندیجان عملیات لایروبی و آهک پاشی جداول سطح شهر باید بدون توقف و در تمام سطح شهر هندیجان و روستاها به شکل جدی تر و گسترده تری انجام شود.

مهندس آقایی در مورد اقدامات انجام شده بیان داشت:  میزان کلر آب شرب به یک پی پی ام افزایش دادیم و شستشوی مخازن آب نیز انجام شده، همچنین تمامی شکستگی های سطح شهرستان رفع شده و موارد جدید نیز به سرعت مرتفع میشوند.

دکتر صفایی در پایان به مردم هم توصیه هایی داشت: عدم تهیه آب شرب از فروشندگان دوره گرد، رعایت بهداشت فردی و شست و شوی مرتب دستها، عدم خرید سبزیجات و صیفی جات از فروشندگان ناشناس و دوره گرد و عدم مصرف سبزیجات و گیاهان خودرو، ضدعفونی کردن کامل و دقیق سبزیجات مصرفی، عدم نگهداشت آب بیش از 72 ساعت و پاکسازی و شستشوی مخازن آب خانگی خود.