عنوان : برگزاری جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان هندیجان در رابطه با طغیان بیماری اسهال خونی با حضور رئیس مركز بهداشت استان
 ۱۳۹۷/۱۰/۰۵

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان هندیجان، چهارشنبه 5 دی ماه سال جاری، جلسه اضطراری شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان هندیجان در رابطه با طغیان بیماری اسهال خونی به ریاست مهندس بهنام خزعلی معاون فرماندار شهرستان و با حضور دکتر سید مهدی حسینی زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و رئیس مرکز بهداشت استان، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالحمید حسینی امام جمعه شهرستان، دکتر احسان صفائی سرپرست شبکه بهداشت و درمان هندیجان، مهندس پرویز جوانمردی معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرستان، کارشناسان بهداشت محیط و بیماریهای مرکز بهداشت استان و شهرستان و مدیران و روسای ادارات شهرستان هندیجان، به عنوان اعضاء این شورا، در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.

این جلسه به دنبال طغیان بیماری اسهال خونی در شهر هندیجان برگزار شده و مسائلی از قبیل علت ایجاد موارد متعدد این بیماری در شهرستان، درمان و پیگیری بیماران و راههای کنترل و عدم تکرار موارد مشابه در شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.

معاون فرماندار هندیجان در آغاز جلسه ضمن تسلیت وفات آیت هاشمی شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد تهران و همچنین خیرمقدم و تشکر از حضور رئیس و کارشناسان مرکز بهداشت استان و مدیران و روسای شهرستان اظهار داشت: در پی طغیان بیماری اسهالی در شهرستان، لازم است روسای ادارات در قالب تیمی با مدیریت رئیس شبکه بهداشت و درمان، وضعیت شهرستان بخصوص در مکانهای مورد نظر پیگیری و رصد شود و تمامی مصوبات و اقدامات لازم در این جلسه، مورد بررسی و اقدام فوری قرار بگیرد و گزارشات به صورت روزانه ارائه شود.

وی در ادامه ضمن اعلام رضایت از عملکرد دکتر صفایی به عنوان مدیری دلسوز، فعال و خلاق در راس مدیریت سلامت شهرستان هندیجان بیان داشت: مجموعه ای از مدیران و پرسنل در تمامی ادارات شهرستان با هدف ارائه خدمت به مردم شریف هندیجان در حال کار و تلاش هستند، لازم است همه توجه کامل به مسائل شهرستان داشته باشند، چرا که در ادامه این مشکل، کوچکترین سهل انگاری و اهمالی میتواند موجب بروز اتفاقات بدتری شود.

دکتر حسینی زاده در ادامه جلسه بیان داشت: طغیانها در شرایط ویژه ای به وجود می آیند و در مواقعی که انتظار آن وجود ندارد باعث ایجاد خساراتی میشوند که در برخی موارد جبران ناپذیر هستند، لذا اقدام فوری در جهت کنترل یک طغیان، اقدامی ضروری و مهم است.

وی در ادامه، گزارشی اجمالی از وضعیت بیماری در شهرستان دادند و بیان داشت: بیماری اسهال خونی ارتباط مستقیمی با آب و غذا دارد و با وجود اینکه وضعیت کلر زنی و وضعیت میکروبی آب آشامیدنی در شهرستان مطلوب میباشد، اما موارد اندک نامطلوب میتواند عاملی برای ایجاد این بیماری باشد.

رئیس مرکز بهداشت استان در جهت کنترل این بیماری عنوان کرد: نظارت دقیق و جدی در امر کلر زنی آب آشامیدنی ارائه شده توسط آب شیرین کن های شهرستان، لایروبی و کلر زنی جداول سطح شهر به هیچ عنوان در شهرستان نباید متوقف شود، بهبود وضعیت تاسیسات آبرسانی و حوضچه های آب در شهر و خصوصا روستاها و در نهایت نظارت، بازرسی و نمونه گیری های مستمر و روزانه پرسنل بهداشتی از آب و فاضلاب شهر.

دکتر صفائی نیز در صحبتهای خود گزارش اجمالی از وضعیت بیماری و سایر موارد مرتبط با آن ارائه دادند و بیان داشت: با اقدامات فوری صورت گرفته در ستاد مرکز بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان و خانه های بهداشت بیماری کنترل شده و در 48 ساعت گذشته موردی از بیماری مشاهده نشده است، اما اقدامات اساسی و مهمی وجود دارد که در کوتاه  مدت لازم است اجرا شود تا از ادامه این طغیان جلوگیری شود.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان هندیجان در ادامه صحبتهای خود اظهار داشت: نمونه گیری از تمامی موارد اسهالی، پیگیری تک تک موارد بیماری توسط تیمی از کارشناسان بهداشت محیط و بیماریها، نمونه گیری از آب و فاضلاب به صورت مستمر و بررسی کلر و وضعیت میکروبی آب آشامیدنی خصوصا 7 مغازه آب شیرین کن سطح شهر، مکاتبات و همکاری با ادارات آبفا و شهرداری در جهت برطرف کردن نقاط مشکل دار و آلوده شهرستان و همچنین لایروبی و آهک پاشی جداول، از جمله اقدامات شبکه بهداشت و درمان در این رابطه میباشد که در حال انجام است.

در این جلسه گریزی هم به مسائل دیگر بهداشت و درمان موجود در شهرستان شد؛ ازجمله وضعیت بدی که فاضلاب و نیزارها در شهر ایجاد کرده اند، تکمیل ساختمان جدید مراکز خدمات جامع سلامت شمالی و شهر زهره و حضور پررنگ خیرین بخش سلامت در بهبود وضعیت خدمات درمانی ارائه شده به مردم شهرستان.