عنوان : برگزاری یازدهمین كمیته ایراپن و خدمات نوین سلامت در مركز بهداشت هندیجان
 ۱۳۹۶/۱۱/۱۰

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان هندیجان، دوشنبه 9 بهمن ماه سال جاری یازدهمین کمیته ایراپن و خدمات نوین سلامت در مرکز بهداشت هندیجان با حضور مهندس پرویز جوانمردی معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرستان، مسوولین ستادی مرکز بهداشت و مسوولین مراکز خدمات جامع سلامت برگزار شد.
    مهندس جوانمردی در آغاز صحبتهای خود به اهمیت این برنامه اشاره کرد و اظهار داشت: چهار بیماری غیر واگیر دیابت، پرفشاری خون، سرطانها و بیماریهای مزمن تنفسی مهمترین موانع توسعه یافتگی در بین کشورها میباشد که تحت تاثیر چهار عامل بی تحرکی، تغذیه ناسالم، دخانیات و الکل در حال ازدیاد میباشند.
    رئیس مرکز بهداشت شهرستان هندیجان به برنامه های گسترده بخش سلامت در ارائه خدمات آموزشی، پیشگیرانه و درمانی به مردم اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از 77 میلیون در کشور دارای پرونده الکترونیک سلامت هستند و در هندیجان نیز تمامی جمعیت شهرستان در سامانه سیب ثبت شده و خدمات سلامت ارائه شده به آنها به صورت الکترونیک ثبت میشود که 70 درصد جمعیت شهرستان یکبار مراجعه و دریافت خدمات داشتند.
     وی ادامه داد: هدف در برنامه ایراپن که از سال 95 شروع شد دستیابی به 25 درصد از جمعیت که در هر سال غربالگری شوند و پرونده الکترونیک بیماری برای افراد بیمار تشکیل شود. حد انتظار این برنامه، کاهش 25 درصد بیماریهای غیر واگیر در جامعه میباشد.
    مهندس جوانمردی بیان داشت: در مناطق روستایی شهرستان 86 درصد در سال اول غربالگری شده اند که از برنامه پیش بینی شده جلو هستیم و در شهر عقب ماندگی هایی هست که امیدواریم با افزایش پزشکان شاغل در مراکز سلامت، تا پایان سال به 25 درصد جمعیت برسیم. در حال حاضر با اجرای برنامه ایراپن در طول سال جاری، حدود 500 بیمار دیابتی و 700 بیمار پرفشاری خون جدید شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفته اند.