عنوان : همایش سرطان به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان در شهرستان هندیجان برگزار شد
 ۱۳۹۶/۱۱/۰۳

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان هندیجان، دوشنبه 2 بهمن ماه سال جاری، همایش مبارزه با سرطان به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان، با حضور آقای کورش مودت فرماندار هندیجان، دکتر ناصر حاتم زاده مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان، مهندس پرویز جوانمردی رئیس مرکز بهداشت شهرستان و مدیران و روسای ادارات شهرستان هندیجان و مدعوین استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات خلیج فارس هندیجان برگزار شد.
    همایش سرطان شامل قسمتهای مختلفی ازجمله بخش تیزرهای آموزشی پیشگیری از سرطان، مطالب آموزشی شناخت سرطانها و راههای پیشگیری و درمان توسط خانم ترحمی و دکتر گراوندی و سخنرانی فرماندار و مدیر شبکه بهداشت و درمان برگزارشد.
    مهندس مودت در آغاز صحبتهای خود از اقدام خوب شبکه بهداشت و درمان در برگزاری این همایش تشکر کرد و بیان داشت: درخواستهای فراوانی جهت برگزاری اینگونه همایشها میباشد و مردم با استقبال و شرکت در این همایشها و برنامه های آموزشی میتوانند دانش بهداشتی و سلامت خود را افزایش دهند و با آگاهی از اهمیت این موضوع و خود مراقبتی و مراجعه به مراکز خدمات سلامت در کنار مسوولین امر قرار گرفته و با همکاری هم سرطان و بسیاری بیماریهای دیگر را کنترل نمایند.
    مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نیز در صحبتهای خود بیان داشت: باید آموزشها به جامعه در سطح بالایی افزایش یابد. نرخ مشارکت مردم هندیجان در برنامه های خود مراقبتی و خطر سنجی که در مراکز خدمات سلامت ارائه میشود پایین است. مردم باید با خودمراقبتی، در برابر بسیاری از بیماریها خود را مصون کنند و این میسر نمیشد جز با همکاری و مشارکت مردم و شرکت در برنامه های مراقبتی که به صورت رایگان در مراکز خدمات جامع سلامت در اختیار مردم میباشند.
    وی افزود: سرطان سومین عامل مرگ در کشور و استان میباشد. مهمترین عوامل ایجاد سرطانها در کشور مصرف دخانیات، عدم تحرک، رژیم غذایی نامناسب و ژنتیک میباشد.این در حالی است که 40 درصد سرطانها با حذف عوامل خطر، قابل کنترل هستند.
    دکتر حاتم زاده افزود: با توجه به اهمیت موضوع سرطانها هم در بار فراوان اقتصادی و هم بار اجتماعی- عاطفی که به دولت و مردم تحمیل میکند، اقدامات مناسب و جامعی از طرف وزرارت بهداشت و درمان، در مراکز خدمات جامع سلامت در کنترل و مراقبت سرطانها ارائه میشود از جمله؛ برنامه خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها که به صورت رایگان در تمامی مراکز سلامت انجام میشود.
    وی ادامه داد: با تشکیل پرونده بهداشتی و معاینات توسط پزشک مرکز، آزمایشات لازم و مورد نیاز مطابق با استانداردهای جهانی در آزمایشگاه بیمارستان و مرکز بهداشت انجام شده و افراد بیمار و در معرض خطر شناسایی شده و پس از دریافت آموزشهای لازم مانند تغییر در سبک زندگی و آگاهی در مورد بیماری، از طرف مراقبین سلامت مراکز جامع سلامت، مورد پیگیری و مراقبت مداوم قرار میگیرند تا با کاهش عوامل خطر میزان ابتلا به بیماریهای های قلبی عروقی و سرطانها در جامعه کاهش یابد.