عنوان : برگزاری جلسه دی ماه شورای سلامت و امنیت غذایی هندیجان با محوریت پویش ملی مبارزه با سرطان
 ۱۳۹۶/۱۰/۲۲

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان هندیجان، چهارشنبه 20 دی ماه سال جاری، جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی در سالن جلسات فرمانداری با حضور آقای کورش مودت فرماندار هندیجان به عنوان رئیس جلسه، دکتر ناصر حاتم زاده مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان به عنوان دبیر جلسه، مهندس پرویز جوانمردی رئیس مرکز بهداشت شهرستان، خانم ندا توکلی رئیس بیمارستان شهداء و روسای سایر ادارات شهرستان هندیجان به عنوان اعضاء این شورا برگزار شد.
    در جلسه شورای سلامت دی ماه سه موضوع اصلی شامل بررسی مصوبات پیشین (ازجمله آموزشهای التور و پدیکلوزیس و مشکلات آب و فاضلاب شهرستان)، تعیین یک روز به عنوان نظافت عمومی و در آخر بیماری سرطان مورد بررسی قرار گرفت.
    مهندس مودت در آغاز صحبتهای خود به اقدام خوب شبکه بهداشت و درمان در اجرای برنامه نظافت عمومی در ماه گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: تعیین یک روز به عنوان نظافت عمومی به مناسبت روز هوای پاک، با حضور تمامی ادارات و سازمانها و اقشار مردم، حرکت خوبی است که باعث فرهنگسازی میشود. این اقدام باید یک مانور کامل باشد و بخش اعظم شهر به صورت عملیاتی نظافت شوند و نباید فقط یک حرکت نمادین و سمبلیک باشد.
    فرماندار شهرستان هندیجان در ادامه به آموزشهای خوبی که در مورد بیماریهای مختلف خصوصاً به دانش آموزان ارائه شده اشاره کرد و بیان داشت: پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است، زمانی که سطح دانش عمومی جامعه درمورد سلامتی افزایش یابد آمار بیماری و مشکلات ناشی از آنها و هزینه های بالای درمانی کاهش می یابد.
    دکتر حاتم زاده نیز در آغاز صحبتهای خود، به بررسی مصوبات جلسات پیشین پرداخت و بیان داشت: دو مورد از مصوبات جلسه قبل اجرایی شده اند. نزدیک به دو هزار نفر تحت آموزش بیماری التور و پدیکلوزیس قرار گرفته اند و با تلاشهای اداره آب و فاضلاب شهرستان اقدامات مناسبی نیز در زمینه بهبود کیفیت آب شهرستان انجام شده .
    مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان در ادامه با اشاره به هفته پویش ملی مبارزه با سرطان(1-7 بهمن ماه)، توضیحات اجمالی در مورد علل و عوامل ایجاد سرطانها و راههای پیشگیری از این بیماری ارائه کرد و بیان داشت: در مراکز خدمات جامع سلامت، اقدامات خوبی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت جامعه به مردم ارائه میشود، ازجمله برنامه های نوین در طرح تحول نظام سلامت برنامه های خطرسنجی و برنامه ایراپن است که در جهت پیشگیری، غربالگری و تشخیص زود هنگام بیماریهای غیر واگیر مانند سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه میشود.
    وی عنوان کرد: سرطان سومین عامل مرگ در کشور میباشد و مهمترین عوامل ایجاد سرطانها در کشور مصرف دخانیات، عدم تحرک، رژیم غذایی نامناسب و الکل میباشند. 40 درصد سرطانها با حذف عوامل خطر، قابل کنترل هستند.